Mijn naam is Hans Munneke, Zeewoldenaar sinds 2001, getrouwd met Karlien en vader van 4 stoere kerels. Naast ondernemer zijn in de creatieve sector (voor klanten in met name retail, pharma, healthcare) ben ik muzikant en mag graag zingen. Ooit begonnen als toetsenist en zanger in rock- en popbands, later voor kerken en sinds kort voor Spotlight in Zeewolde.

Vorig jaar ben ik - samen met de volledige Spotlight band - gevraagd om te gaan spelen tijdens de primeur van Paasverhaal Zeewolde. Een supermooie ervaring. De voorbereidingen, de nieuwe vriendschappen, de muzikale uitdagingen en het uiteindelijke optreden. Wow! Dit jaar heb ik auditie gedaan voor de rol van Jezus. Het is dan ook een hele eer dat ik deze rol mag gaan spelen. Bart heeft het vorig jaar ontzettend goed gedaan, ik was echt onder de indruk van zijn talenten. Dus de lat ligt hoog, maar dat maakt het juist zo uitdagend en leuk.

Waarom ik meedoe? Het Paasverhaal Zeewolde brengt mensen dichter bij elkaar, laat zien wat het is om er voor die ander te zijn, en samen ergens de schouders onder te zetten. Daar een onderdeel van te mogen zijn, is fantastisch.

Voor mij is Pasen een beeld van onvoorwaardelijke liefde. Een God die nog liever doodgaat dan dat Hij zijn geschapen mensen ziet doodgaan aan hun eigen keuzes. Jezus werd een mens die alle emoties - waar wij dagelijks mee te maken hebben - doorleefde en ons daardoor begrijpt in alle situaties. Hij is mijn grote broer en voorbeeld. Zo bijzonder dat je dan zo'n grote persoonlijkheid mag vertolken tijdens het Paasverhaal Zeewolde. 

Hans Munneke

Jezus