Klaas

Percussie

Ik ben Klaas , zo’n 22 jaar inwoner van Zeewolde. Vader van twee oudere kinderen, waarvan een inmiddels is getrouwd. In mijn werkzame leven verschillende dingen mogen doen. Laatstelijk werkzaam geweest o.a. als branchemanager en directeur bij twee ondernemersorganisaties. Na bijna tien jaar mantelzorger te zijn geweest, leef ik nu noodgedwongen een rustiger leven. Met aandacht voor gezin en anderen die belangrijk voor mij zijn.

Ik had positieve verhalen gehoord over het Paasverhaal 2022. Ik ben best wel fan van de jaarlijkse landelijke Passion . Toen ik werd benaderd of ik als percussionist mee wilde gaan doen, hoefde ik niet lang na te denken. Het Paasverhaal brengt op een eigentijdse manier de thema’s van het leven naar voren. Naast moeite en lijden, is er ook de boodschap van een perspectief op hoop, liefde en leven. Dat spreekt mij aan.

Naast dat het leven veel moois heeft te bieden, kent het ook schaduwkanten. Zelf ben ik best jong weduwnaar geworden. Verder heb ik in mijn omgeving en zelf te maken gehad en nog steeds met gezondheidsuitdagingen. Daardoor is mee kunnen doen  aan dit Paasverhaal niet geheel vanzelfsprekend voor mij.

Pasen staat voor mij voor hoop. Hoop dat er uit ‘dood’ leven nieuw leven, nieuwe hoop kan ontstaan. Waarbij verbinding met anderen en de Ander, in de hoogte en dieptepunten van het leven een belangrijke sleutel is. Ik heb het zelf mogen ervaren en voel passie om deze boodschap uit te dragen.