Mijn naam is Sjoerd Koken, vader van twee kinderen en ik woon in het midden van het land. Hoewel ik nu in de ICT werk, is mijn oorspronkelijke beroep dat van musicus. Mijn passie is het legendarische Hammond-orgel en met die ongeëvenaarde sound wil ik Paasverhaal Zeewolde kleuren.

Zoals dat in de muziekwereld werkt, ben ik via een van de bandleden betrokken geraakt bij dit prachtige paasproject. Nadat ik de registratie van Paasverhaal Zeewolde 2022 had gekeken, was ik direct enthousiast om in 2023 mee te doen. Uit praktische overwegingen doe ik dat niet met een 200kg zware Hammond, maar met een veel handzamere Nord C2D. Dat instrument weet de Hammondsound op fantastische wijze te emuleren.

Ik vind het geweldig dat met een project als Paasverhaal Zeewolde de boodschap van de Bijbelse geschiedenis over het lijden en sterven van Jezus Christus, en vooral Zijn overwinning van de dood, onder een breed publiek gedeeld wordt. Dat Hij hiermee de barrière tussen de mens en God heeft weggenomen, is wat mij betreft het meest hoopvolle nieuws dat deze wereld is overkomen.

Sjoerd Koken

Hammond