Hoi! Ik ben Solange. Een 27-jarige studente Clinical Psychology. Ik ben geboren en getogen in Zeewolde en woon hier sinds een aantal jaar samen met mijn vriend en onze kat. Om mijn studie te financieren, werk ik bij Chiropractie Harderwijk als praktijkassistente, maar in de toekomst hoop ik systeemtherapeut te mogen worden.

Zingen is mijn grootste passie. Dat begon op jonge leeftijd al bij de Bengeltjes en is er altijd ingebleven. Een andere passie is mijn geloof en zodoende meldde ik me vorig jaar aan voor het koor van het Paasverhaal. Ik volg The Passion elk jaar en een lokale versie leek mij daarom fantastisch. Dit oversteeg al mijn verwachtingen en nadat je éénmaal deze geweldig enthousiaste groep mensen leert kennen, wil je ook niet meer weg. Dit jaar heb ik naast het koor ook de eer om de rol van Maria Magdalena op me te nemen. Er wordt in de geschiedenis van alles over haar gezegd, maar wie zij is en wat haar rol was in het verhaal, is eigenlijk niet zo duidelijk. Het is allemaal puur op assumpties. Ik hoop vooral haar loyaliteit naar Jezus neer te zetten in de editie van 2023.

Het Paasverhaal staat voor mij voor hoop en onvoorwaardelijke liefde. Wat er ook gebeurd, altijd voor de ander klaar staan, is een belangrijke waarde die ik altijd heb gevolgd. Proberen om minder te oordelen en meer te luisteren. Juist in deze tijd is dat zo belangrijk. 

Solange van Eijl

Maria Magdalena